12+1 spórolási tipp utazás szervezéskor

Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
utazz olcsón
  • User AvatarTamás
  • 15 jún, 2023
  • 0 Comments
  • 5 Mins Read

12+1 spórolási tipp utazás szervezéskor

Utazási tippek a nagyvilágban: Hogyan takarítsunk meg pénzt az utazásainkkor?

Szeretnél felfedezni új helyeket, de aggódsz, hogy az utazások túl drágák? Ne aggódj, van néhány bevált tippünk, amelyek segítenek megspórolni a pénzt az utazásaid során. Ezek a tippek nemcsak a pénztárcádat kímélik, de segítenek abban is, hogy a legtöbbet hozd ki az utazásaidból.

1. Korai foglalás

Az egyik legjobb módja a pénz megtakarításának az, ha korán foglalsz. A repülőjegyek és a szállodák gyakran olcsóbbak, ha jóval az utazás előtt foglalsz. Ne ess kétségbe akkor sem, ha már a korai akciós jegyekről lemaradtál, mivel a légitársaságok gyakran az indulási időpont közeledtével árleszállításokkal próbálják megtölteni a még szabadon maradt férőhelyeket.

2. Utazz szezonon kívül

Az utazási szezonon kívül gyakran olcsóbbak a jegyek és a szállások. Ráadásul kevesebb turista van, így nyugodtabb és élvezetesebb lehet az utazás. A nyári iskolai szünetben és ünnepek környékén mindig magasabbak az árak, ráadásul sok nyaralóhelyen a hőség is elviselhetetlen. A mediterrán országokban ősszel is tökéletes strandidő van és nem kell annyira aggódnod a napégés miatt sem.

3. Használj összehasonlító oldalakat

Az utazási összehasonlító oldalak, mint a Kayak vagy a Skyscanner segítenek megtalálni a legjobb ajánlatokat a repülőjegyekre és a szállásokra. A Tanulj Lazán utazásszervezés tanfolyamán profi módon megtanulhatod a legjobb online eszközök használatát, ráadásul a rugalmas időbeosztásban, online végezheted el és a végén egy államilag elismert tanúsítványt kapsz!

4. Használj közösségi szállásokat

Az Airbnb és más hasonló oldalak gyakran olcsóbbak, mint a hagyományos szállodák, és lehetőséget adnak arra, hogy jobban megismerd a helyi kultúrát. A magán szállások a szállodai árak töredékébe kerülhetnek és sokszor az elhelyezkedés szempontjából is jobb alternatívát jelentenek mint a jelentősen drágább Hotelek.

5. Főzz saját magadnak

Ha van konyha a szállásodon, akkor pénzt takaríthatsz meg azzal, ha magadnak főzöl, ahelyett, hogy mindig étteremben ennél. Ráadásul a helyi piacokon vagy üzletekben kapható ételek, alapanyagok sokszor sokkal finomabbak mint amit a hazai kereskedőknél megszoktál.

6. Használj tömegközlekedést

A taxisok és az Uber drága lehet, különösen, ha hosszú távolságokat kell megtenned. A helyi tömegközlekedés gyakran olcsóbb, és lehetőséget ad arra, hogy jobban megismerd a várost. Sok esetben értelmes alternatíva lehet az autóbérlés mivel ilyenkor olyan helyekre is eljuthatsz, ahová a tömegközlekedéssel nem tudod megoldani az utazást.

7. Kerüld el a turista csapdákat

A turisták által látogatott helyeken gyakran magasabbak az árak. Próbálj meg helyi éttermekben enni és helyi üzletekben vásárolni.

8. Utazási biztosítás

Bár ez előre költséget jelent, hosszú távon megtakaríthatja a nem várt költségeket, mint például az orvosi ellátás vagy a járat törlése. Biztosításokkal kapcsolatban is sok hasznos, készpénzre váltható tippet kaphatsz a Tanulj Lazán utazásszervezés tanfolyamán.

9. Használj hűségprogramokat

Sok légitársaság és szálloda kínál hűségprogramokat, amelyekkel pontokat vagy mérföldeket gyűjthetsz, amelyeket később ingyenes vagy kedvezményes utazásra válthatsz be.

10. Csomagolj okosan! És TanuljLazán 😉

Az extra poggyász díjak elkerülése érdekében csak a szükséges dolgokat csomagold. Ha tudsz, próbálj meg csak kézipoggyásszal utazni. Tájékozódj a szállodád szolgáltatásaival kapcsolatban, mert lehet, hogy adnak strandtörölközőt, papucsot és bekészítenek kozmetikumokat a fürdőszobába, így elég lehet egy kisebb fedélzeti táska is. Csomagolásnál mindig ellenőrizd a légitársaság poggyász méret korlátozásait, mivel akár pár centis eltérés is súlyos tízezrekbe kerülhet a repülőtéren!

11. Keress fel ingyenes vagy olcsó látnivalókat

Sok városban vannak ingyenes vagy olcsó látnivalók, mint például múzeumok, parkok vagy történelmi helyszínek. Ezek a helyek gyakran éppoly érdekesek, mint a drágább turistalátványosságok. A népszerű látványosságokba a belépőjegyek sokszor több tízezer forintba is kerülhetnek. Ha nem ragaszkodsz ezekhez, akkor egy séta vagy kirándulás sokszor több élményt ad és elkerülöd a pénztáraknál való sorban állást is.

12. Utazz csoportban

Ha lehetséges, utazz csoportban. Sok szálloda és turisztikai szolgáltatás kedvezményeket kínál nagyobb csoportoknak.

+1 extra TIPP. Keress több pénzt, hogy ne kelljen spórolási tippeket olvasgatnod! Helyette utazz inkább és élvezd az életet!

Tanulj Lazán és végezz el néhány tanfolyamot nálunk, amivel több pénzt kereshetsz, saját vállalkozást indíthatsz és magad oszthatod be a szabadidődet! Nálunk a masszőr képzésektől kezdve a programozáson át az utazásszervezésig minden területen találhatsz piacképes tudást adó tanfolyamot. Mindegyik tanfolyamunk végén államilag elismert felnőttképzési tanúsítványt adunk. A többnyelvű tanúsítványainkkal akár külföldön is vállalhatsz munkát. A hazai álláskeresésnél is előnyökkel indulsz , ha hivatalos tanúsítvánnyal tudod a szakmai tudásodat értékesíteni!

Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek abban, hogy a legtöbbet hozd ki az utazásaidból, miközben pénzt is megtakarítasz. Boldog utazást! 🙂

X